Sarcina si eu I

photo(4)Cum sa scrii despre sarcina? Despre ceva ce e inauntru, se misca si te face sa te uimesti in fiecare zi de minunea de pe pamint: capacitatea frumoasa a femeilor de a purta un copil 9 luni in burta, ca sa-l nastem ai apoi si sa-l vedem alergind prin casa peste citiva ani. Mdaaaa…. Eu sint intr-a 8 luna de sarcina acum, si nu a fost o zi in toate cele 8 luni cind nu am simtit uimire, putina evlavie si multa dragoste pentru micul din burta mea, care misca cind aude muzica, vocea tatei sau cind mama maninca. 🙂 da, o sa fie un baiat, asa e! 🙂

Am aflat noutatea cea mare cu o zi inaintea Pastilor. A fost doar pe jumatate surpriza, caci eu pe secret asteptam noutatea deja de vreo 3 luni. Taticul a fost mirat, putin shocat cred ca, insa a reusit sa simta imediat bucurie si umilinta chiar, si atunci am plins ambii. A fost un moment deosebit.

Si a inceput starea de euforie, amestecata cu palpitari de inima, apetit bun si o nevoie nebuna de a dormi!! 14-16 ore pe zi de somn nu gluma!! Primele 2-3 luni cu multa mirare intruna, cu o deosebita placere si multumire Domnului ca-s o femeie sanatoasa si ca pot avea copii- pina acuma ma gindeam la de toate! – au trecut usurel, fara greturi, pofte nebune sau alte chestii prin care trec multe femei insarcinate.  Daca mincam bine de 3 ori pe zi, dormeam mult si ma odihneam, ma simteam perfect!

Apoi a venit luna a 4, a 5, care m-au facut rotunda si plina de viata, aratam bine, apetitul s-a normalizat, incepeam sa ma obisnuiesc cu burtica care traia o viata a ei, aparte, cu miscari a bebelusului in orice moment al zilei. Trimestrul 2 e cel mai frumos si usor, caci hormonal si fiziologic corpul femeii se obisnuieste cu sarja aparuta si bebelusul incepe sa creasca in volum. Yoga si inotul- iata cele 2 tipuri de sport care m-au ajutat- si continua sa ma ajute- sa mi pastrez muschii in forma si mai ales, sa dorm noptile fara dureri. Dureri in muschii picioarelor si a miinilor vorbesc de blocare sangvina si ceva trebuie de intreprins in asa cazuri! Inotul este foarte efectiv pentru mine, pina acum….

Advertisements

One thought on “Sarcina si eu I

  1. Minunea sarcinii si senzatia Implinirii pe care o genereaza ”burtica care traieste o viata a ei, aparte” este un Dar Spiritual oferit Femeii :):):)
    Nastere usoara Ilenutsa!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s