Ce mi-a placut si ce nu mi-a placut la ziua independentei Moldovei in Montreal

Azi e luni, 30 august, si tragem concluziile dupa presenta la serata dedicata zilei independentei Moldovei!

Thumbs up pentru invitatia unui dintre cei mai iubiti cintareti de muzica folclorica din Moldova la Montreal, Mihai Ciobanu. Pentru prezenta multor dintre cei emigrati din Moldova incoace. Pentu sala amenajata frumos si pentru incercarea de a crea o atmosfera de sarbatoare.

Thumbs down pentru galagia permanenta in sala: era practic imposibil sa intelegi ce se spunea in fata daca nu faceai efort dublu; pentru partea oficiala prea lunga si monotona caci ma iertati, dar sint satula de politica de acasa, aici astept de la comunitate suport emotional si informational mai mult decit orice; pentru mesele nearanjate in asa fel incit sa fie usor de circulat dar si de vazut pe cei de pe scena, pentru lipsa de claritate in ce priveste mincarea si bautura aduse de acasa- foarte multi au fost flaminzi si de aia au parasit serata cu mult mai inainte de a se termina ea-.

De criticat e usor, stiu; mai greu e sa intreprinzi ceva ca sa schimbi lucrurile… Cum as fi aranjat eu totul: mesele una linga alta de o parte si de alta  a salii, asa incit sa se creeze doua rinduri de meseni cu mijlocul salii liber.  Daca  nu, s-ar fi putut de aranjat mesele si mesenii in forma de cerc, asa incit doritorii sa recita sau tina discurs in mijlocul tuturor, astfel creind o atmosfera mai calduroasa si mai comfortabila. Atentia moldovenilor e scurta- asta e lege, si deci luind asta in consideratie, s-ar fi putut de impartit poeziile si discursurile in parti mici, fiind precedate sau urmate de muzica si dansuri. Galagia e un simptom al lipsei de respect fata de celalalt si nu scapam de ea decit daca invatsam si aflam alte culturi, traditii si feluri de a face lucrurile. La capitolul galagie chiar nu am remedii… Nu depinde de organizatori comportamentul celor presenti, insa ea m-a incurcat sa ma simt asa cum as fi vrut sa ma simt la serata.

Muzica si veselie da, insa respect si progres cu ajutor neconditionat reciproc- de 3 ori da…

Oricum, eforturile sint mari, stiu, si ma bucur ca sint persoane care vor sa se ocupe de astel de evenimente. Practice makes perfect,  deci cu cit mai mult organizam, cu atit mai buni devenim la organizare. L a mai mult si la mai mare, CMQ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s